Február 14-én a férjemmel elhatároztuk idén együtt csináljuk végig a 40 napos böjtöt, ami nálunk annyit takar, hogy nem eszünk húst ez idő alatt. Mivel nem vagyunk vallásosak, így csak a kíváncsiság vezérelt minket. A férjem tavaly már végig csinálta, mivel én akkor voltam terhes a kislányunkkal, így akkor kihagytam. De idén én is ki szerettem volna próbálni, bár még szopizik a kislányom nem láttam akadályát a dolognak.

Az első hét csodás volt. De tényleg! Könnyebbnek éreztem magam, energikusnak. Nagyon tetszett, hogy kreatívnak kellett lennem és egy csomó új receptet kipróbáltam (bár volt ami a kukában landolt  ).

Aztán a többi nap csak úgy eltelt, nem vettem észre semmi változást, néhány receptet el is mentettem annyira finom volt. Azonban lassan kezdtem megrekedni, mivel igyekeztem a megfelelő fehérjeforrást is biztosítani a menükben, de nem eszem szóját, a hüvelyesek legtöbbjétől pedig puffadok, így azt vettem észre, hogy gyakran húspótlóként a tojás és gomba került terítékre, illetve a csicseriborsó és a vöröslencse bizonyult még nekünk jónak.

Két kisgyerekes anyaként az időbeosztás nagyon fontos, ami ha minden nap kell főzni igen csak megcsorbul. Megszoktam, hogy a husikat akár több napra előre is le lehet sütni és csak a körettel kell bíbelődni.

Itt viszont szinte minden nap főznöm kell, először is a zöldségek összeesnek és én úgy nem szeretem. Másrészt macerás: előfőzni, formázni, fűszerezni. Persze vannak egyszerűbb ételek itt is, de igyekeztem kerülni ugyanúgy a tésztaételeket, gabonaféléket és köretként megmaradni a zöldségeknél…

…és most itt állunk a célegyenesben, már csak néhány nap választ el minket a végétől.

Jelenleg ott tartok, hogy ha hozol nekem egy szelet rántott húst örök szolgád leszek. Na jó,csak viccelek.

Odáig jutottunk, hogy fáradékonyak vagyunk, az emésztésünk túlterhelt, de mégis ami meglepő, hogy állandóan éhesek vagyunk.

Konklúzióm erről az egészről, hogy bizony nem mindenkinek való a húsmentes táplálkozás - legalábbis nekünk biztos nem – és jövőre kihagyom.

Azonban heti szinten 2-3 napot fogunk tartani ami húsmentes, mert az még pont jól esett.

Köszönöm, hogy elolvastad.

Legyen csodás napod, PusziPacsi